NEY DERSÄ° - KURSU - NEY DERSLERÄ° ANKARAÂ
STÃœDYO ANKANOM
NEY DERSÄ° - KURSU - NEY DERSLERÄ° ANKARAÂ
PROFESYONEL EĞİTMENLERİMİZLE NEY DERSLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR
LÄ°BYA CAD. 10/C-D-E KOLEJ KIZILAYÂ
0312.432 13 08//0555.630 03 02 // 0545 720 19 94
NEY KURSU, DERSLERÄ° ANKARA
Profesyonel veya hobi amaçlı ney dersi almak isteyen - gençler, yetişkinler ve çocuklar için oluşturulmuş sınıflar ve özel ders imkanlarıyla Ankara'da müzik severlere hizmet vermekteyiz.
Alanlarında uzman eğitmenlerimizle işlenen ney derslerimiz, haftada bir saat birebir - özel dersten oluşmaktadır.Çalışma gün ve saatleri öğrencilerimizin ve stüdyomuzun uygunluğuna göre programlanmaktadır.
Enstruman çalabilmek için bir yaş sınırı olmadığına ve kulağın eğitilerek gelişebileceğine inanan eğitim felsefemizle her yaştan müzik sever kurslarımıza katılabilmektedir.
Ney derslerimizle ilgili içerik ve her türlü sorularınız için adres ve telefonlarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
0312.432 13 08 // 0555.630 03 02 // 0545 720 19 94
NEY DERSLERÄ° - ANKARA
Ney ders programımız, ses üfleme çalışmaları ile başlar.Usta-çırak yöntemi ile birlikte ilerleyen ney derslerimizde, önemli neyzenlerin eserlerine, çalış ve yorumlama tekniklerine bakılmaktadır.Tekniği geliştirici etütlerle desteklenen derslerimiz repartuar oluşturma çalışmalarıyla devam eder.Bu amaçla öğrencilerimize ezbere dayalı olmayan bir eğitim vermekteyiz.
Ä°letiÅŸim:
Libya caddesi 10/C-D-E Kolej/Kızılay - ANKARAÂ
Tel: 0312.432 13 08 //0555.630 03 02 // 0545 720 19 94
E-mail :info@ankanom.com
Anlık Ä°letiÅŸim: studio_ankanom@hotmail.comÂ
www.ankanom.com.tr // www.ankanom.com
NEY
Ney üflemeli bir çalgıdır. Kaşgarlı Mahmut, Divân-ı Lügati't-Türk adlı Türk kültür ve dilini anlatan eserinde, Sagu denilen, "Erler" için düzenlenen, ölüm, erdem ve acıları anlatan tören'lerde kullanıldığını aktarmıştır.
"Ney", yakın zamanlarda Farsça'ya geçmiş olup nâ veya nay (kamış) adını almıştır. Arap toplumunda da üflemeli çalgıların hemen tümü için kullanılan mizmâr sözcüğü ise, (nefes borusu, ses organı anlamında) ney için de kullanılmıştır. Türkçe'de ise hemen her zaman ney olarak anılmıştır. Kavimler Göçünden çok eski zamanlardan kalan, Runik Harfler'in aslının henüz anlaşıldığı; Proto Türk Yazıtları zamanından kaldığı düşünülen kültür'izleri gibi miras kalmış olan, çok az kültürel öğelerin devamı olarak ise, bugünkü Romanya'da nayu olarak Ad'landırılır..
Sümer toplumunda M.Ö. 5000 yıllarından itibaren kullanıldığı sanılan bu çalgıya ait elimizdeki en eski bulgu, M.Ö. 3000-2800 yıllarından kalan bugün Amerika'da Philadelphia Üniversitesi Müzesi'nde sergilenen neydir. Çalgının o dönemlerde de dinsel törenlerde kullanıldığı sanılmaktadır.
Profesyonel kalitede bir neyde aranacak özellikler; kamışın sarı renkli ve sık lifli olması, çok kalın ya da ince olmaması, boğum genişliklerinin ve boylarının orantılı biçimde azalmasıdır.
Başlıca 13 çeşit ney vardır. Kısadan uzuna doğru ana ahenk ve ara ahenk (mabeyn) ney çeşitleri aşağıdaki gibidir:
Bolahenk Nısfiye, Bolahenk-Sipürde Mabeyni, Sipürde Ney, Müstahsen, Yıldız Ney, Kız Ney, Kız-Mansur Mabeyni, Mansur Ney, Mansur-Åžah Mabeyni, Åžah Ney, Davud Ney, Davud-Bolahenk Mabeyni, Bolahenk NeyÂ
Neylerin boyları uzadıkça ses elde edilmesi, kontrolü ve parmakların perdelere rahatça ulaşıp kıvrak hareket edebilmesi zorlaşmaktadır. Bu nedenle neye yeni başlayacak bir kişiye mansur veya kız neyi gibi orta-üst uzunlukta neyler tavsiye edilmektedir. Bu neylerde hakimiyet sağlayan kişi daha kısa neylerde kolayca başarılı olabilir. Şah ney günümüzde bazı usta neyzenler tarafından solo olarak kullanılmakta, Davud ney çok nadiren kullanılmakta, Davud-Bolahenk Mabeyni ile Bolahenk neyler ise hemen hiç kullanılmamaktadırlar. Klasik Osmanlı Musıkisi icracıları genelli
İç Anadolu » Ankara » Çankaya
-
İç Anadolu » Ankara » Çankaya
-
- NEY DERSÄ° - KURSU - NEY DERSLERÄ° ANKARAÂ
- Ä°lan no#3766891