Kuşadası GÜZELÇAMLI SAHİLDE Bahçeli Yazlık Denize 250 mt.
TANER DENİZ ERBAŞ EMLAK
GAYRİMENKUL YATIRIM DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
Msn:tanererbasdidimli@gm ail.com
wwwtanerdenizerbas.blogspot.com
Facebook: TANER DENİZ ERBAŞ
İMMOBİLİEN
REAL ESTATE COMPANY
PROPERTY CENTRE
Güzelçamlı Sahil Siteleri 3+1 geniş bahçeli-teraslı sitenin en güzel konumda olan evidir. Denize 250 mt. yakınlıkta marketlere vs. yürüyüş mesafesinde Dubleks Yazlık 120.000 TL
DAVUTLAR
Aydın ili Kuşadası İlçesi sınırları içerisinde kalan Davutlar, Dilek Yarımadası’nın kuzeyinde 412 kilometrekarelik alana yayılmıştır.Batıda Ege Denizi, Güzelçamlı kuzeyinde Kuşadası güney ve doğusunda Söke İlçesi ile çevrilidir.
Davutlar arazisi Dilek Yarımadası kuzey eteklerinden Ege Kıyısına kadar uzanan düzgün bir arazi yapısına sahiptir.Bu arazinin önemli bölümünü Davutlar Ovası oluşturur.
Davutlar ve çevresinde Ege tipi Akdeniz İklimi görülür.Bu ılıman iklim ve coğrafi konumu nedeniyle zengin bir bitki örtüsüne sahiptir.
Geniş ekonomik olanaklara sahip olan Davutlar da tarımsal etkinlikler ve turizm sektörü ön plana çıkmaktadır.Denizi, kumsalı, bol suyu, güneşi ve ormanı ile harika bir belde olan Davutlar 6km.lik sahil şeridi, kumsal plajları ile ziyaretçilere mükemmel bir tatil imkanı sunmaktadır.
İki önemli termal tesise sahip olan Davutlar yöresi, yakın gelecekte vazgeçilmez ve dünyaca tanınan bir termal turizm beldesi olacaktır.
Tarihin her döneminde hareketli olan ve bu yörede çok çeşitli uygarlıkların ve farklı kültürlerin izlerini görmek mümkündür.Davutlar Beldesinin dikkati çeken, görülmeye değer çok önemli tarihsel zenginlikleri vardır.Bunlardan bazıları; Melia Kenti Ören yeri, Fındıklıkale, Kurşunlu manastırı ve Kadıkalesidir.
TARİHÇE:;
Davutlar, Aydın ilinin Kuşadası ilçesine bağlı turistik bir beldedir. Önceleri buraya Çanlı derlermiş. Daha sonra buraya gelen Çerkez ve Yörüklerin başında iki bey varmış. Birisi Davut, diğeri Cafer'miş.
Bunlar o zamanlar hayvancılıkla geçinirlermiş. Davut çadırını bugünkü yere (Davutlar), Cafer de bugünkü Caferli'ye kurmuşlar. Zamanla bu yerlere binalar yapılmış ve bugünkü Davutlar ve Caferli meydana gelmiş. Ve zamanında bu köylerden Davutlar, 1922'de bucak olmuş.
Türklerin Anadolu'ya yerleşmesinden sonra, bu yörede kurulan ilk yerleşme yeri Davutlar'ın doğusundaki Köyceğiz denilen yerdir. Sırasıyla Davutlar'ın güneyinde Hacıosmanlı denilen yerde, güneybatıda Davut Köy diye anılan mevkiinin üstünde Tahtacılar köyü, ardından bugünkü Davutlar'ın İslamşanlı Mahallesi'ni 1878 yıllarında Kafkaslardan gelen Çerkezler ve Yörükler kuruyor. Osmaniye mahallesi ise Girit Adasından gelen Türkler için 1900 yıllarında kurulmuş, 1936 yılında Romanya ve Bulgaristan'dan gelen göçmenler için Göçmen Mahallesi, bu günkü adıyla Yenimahalle kurulmuştur ve bugünkü Davutlar ortaya çıkmıştır.
Bu üç mahalleyi birleştiren Cumhuriyet Alanı'nın doğusundaki binalar 1926 yılında Molla Mustafa tarafından yapılmış, genişleyerek Türkşanlı Mahallesini oluşturarak bucak merkezi haline gelmiştir. Yunan işgali sırasında halk Davutlar'ı terk ederek Antalya ve İç Anadolu'ya kadar göç etmiş, Kurtuluş Savaşından sonra tekrar yerlerine dönmüştür. 76 yıl önce köyde bir kolera salgını olmuş, birçok Çerkez hastalıktan ölmüş, bugünkü Davutköy mezarlığı o zaman kurulmuştur.
Anlatılanlara göre halk, ölülerini üst üste gömmek zorunda kalmış. Cumhuriyet'ten önce bu dört mahallenin nüfusunun bu günkü nüfustan kalabalık olduğu söyleniyor. (Çevre Rum ve Ermenileri) Yörede Rum ve Ermeni isimleriyle anılan yerler vardır. Apostolun Bahçesi, Andonoki, Papaz damları gibi.
O zamanlar bu yörenin ticareti onların elinde idi. Sonraları köyde Türklerden ilk bakkal dükkanını M. Ali Yavuz açmıştır. Cumhuriyet'ten önce Osmaniye Mahallesi'nde bi